Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

17 Ağustos 2014 Pazar

Cruise Füzesi Nedir, Nasıl Çalışır?

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Adını sıklıkla duyduğumuz Cruise füzesi tam olarak nedir, çalışma prensibi nelerdir? Cruise ya da türkçesiyle Seyir füzesi hakkında kısa bir bilgi;

Cruise füzesi, nükleer ya da konvansiyonel başlıklı güdümlü bir füze çeşididir. Mermi yolunun büyük bölümünü balistik füzelerin tersine itici evreyle geçiren Cruise füzesinin erimi 3.219 metre, hızı ortalama 805 km/saattir; 15-100 m yükseltiler arasında uçar. İtme gücü, hava-kerosen karışımıyla beslenen çift akılı pulse jetlerle sağlanır. Kullanım esnekliği, gerek karadan, gerek uçaklardan, gerek gemilerden, gerek dalmış denizaltılardan atılmasını sağlar.

1980 yıllarının başında, Avrupa'da NATO ülkelerinin çoğuna ABD tarafından yerleştirilmesi, birçok ülkede protesto gösterilerine yol açmıştır. Körfez Savaşı sırasında (1991), Cruise füzeleri yoğun biçimde kullanılmış ve çok büyük tahribatlara yol açmıştır.

Havadan fırlatılan bir Cruise füzesinin, yüklenmeden önce son denetiminin yapılması gerekir. Bütün bileşenlerinin gerektiğince çalışıp çalışmadığını anlamak için, hem gözle, hem bilgisayarla denetlenirler.

17:25:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top