Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

10 Ağustos 2014 Pazar

Campo Formio Antlaşması

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Campo Formio AntlaşmasıRaflarda tozlanmış eski kitap kokusunu benim kadar siz de sever misiniz? Hadi o kitaplardan birini aralayalım, Avrupa tarihine, Napolyonlu yıllara kısa bir yolculuk yapalım. 1797 Campo Formio Antlaşması nedir, kimler arasında imzalanmıştır, bilgilerimizi tazeleyelim.

Campo Formio Antlaşması, 17 Ekim 1797'de Fransa ile Avusturya arasında imzalanmıştır. Aslında Passariano (İtalya)'da imzalanan, ama Campo Formio (Fransa) kentinin adıyla anılan bu antlaşmayla Fransız Devrim Savaşları'nın ilk evresi sona ermiştir.

Avusturyalılar, Napolyon'un başarılı İtalya seferini ve Leoben Antlaşması'nı (18 Nisan 1797) izleyen Campo Formio Antlaşmasıyla, egemenlikleri altındaki günümüzdeki Belçika topraklarını, Korfu'yu ve öbür İon adalarını Fransa'ya bırakmayı, İtalya'da Fransızların korumasında kurulmuş olan Cisalphina Cumhuriyeti'ni tanımayı kabul ettiler; buna karşılık, Venedik ve bağlı toprakları aldılar.

11:10:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top