Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

8 Ağustos 2014 Cuma

Abdüsselam Callud Kimdir?

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Abdüsselam Callud KimdirLibya'daki ayaklanmalar sırasında adını sıkça duyduğumuz, ondan öncesindeyse Kıbrıs Barış Harekatı'nda, Türkiye'ye verdiği destekle tanınan, tam bir Osmanlı ve Türk hayranı olan Abdüsselam Callud'un hayatına kısaca bir göz atalım. 

1944 yılında Libya'nın Mizda kasabasında dünyaya gelen Abdüsselam Callud, Libyalı bir subay ve siyasetçidir. Muammer Kaddafi'nin çocukluk arkadaşı olan ve 1969 Eylül'ünde Kaddafi ile beraber Kral İdris'i deviren askerî darbeye katılan Abdüsselam Callud, Devrim Konseyi başkan yardımcılığı ve İçişleri bakanlığı, geçici olarak da Maliye bakanlığı yaptı (Ağustos 1971).
Abdüsselam Callud Kimdir
16 Temmuz 1972'de Bakanlar kurulu başkanlığına getirilip, Nisan 1974'te Kaddafi'nin görevlerini devraldı. Zaire'yle geniş kapsamlı bir antlaşma imzaladı (18 Mart 1975). 1977 yılına kadar bu görevini devam ettirdi.

1993 yılında Muammer Kaddafi ile yolları ayrıldı. Kaddafi tarafından yurtdışına çıkış yasağı konulup ev hapsinde tutuldu. 1969-1993 yılları arasında, Libya'da Kaddafi'den sonra dönemin en güçlü adamı olan Abdüsselam Callud, 2011 yılında başlayan halk ayaklanmasında muhaliflerin safına geçti.


23:02:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top