Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

16 Ağustos 2014 Cumartesi

Juan Sebastian del Cano Kimdir?

Yazan: Veysel Bingöl  |  8 yorum

Juan Sebastian del Cano Dünya turunu tamamlayan ilk Avrupalı kaşif ve denizci olan, Juan Sebastian del Cano (veya Elcano) kimdir? Juan Sebastian Elcano'nun hayatından kısa bir bölüm;

Elcano, İspanyol denizcisidir. 1476 yılında Guetaria'da doğmuş, 1526 yılında Hindistan'a yaptığı yolculuk sırasında Büyük Okyanus'ta hayatını kaybetmiştir.

Juan Sebastian del Cano, 1519 yılında Spice (Maluku-Malakka) Adaları'na varmak amacıyla denize açılan Macellan'ın seferine katıldı. Macellan'ın 1521'de Filipinler'de hayatını kaybetmesinin ardından Concepción adlı geminin (daha sonra Victoria adlı gemiye kaptanlık yapmıştır) komutanlığını yaparak, dünya turunu tamamlayan ilk Avrupalı denizci oldu. 5 gemi ile başlayan yolculuk 2 gemiyle tamamlanabildi ve yalnızca 18 Avrupalı denizci hayatta kaldı.

Bu zorlu deniz macerasının ardından Del Cano, ülkesinde büyük bir üne kavuştu ve herkesçe saygı duyulan biri haline geldi. İspanya kralı Karl V'ten de büyük ilgi görüp, 1525 yılında Malakka adalarına ikinci kez keşif yolculuğu yapmakla görevlendirildi. Macellan boğazını geçmeyi başardıysa da, 26 Mayıs 1526'da Büyük Okyanus'ta gemisi batınca boğuldu.

17:02:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

8 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top