Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

7 Aralık 2018 Cuma

Maxie Anderson Kimdir?

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Maxie-AndersonMaxie Anderson, asıl adı MAX LEROY ANDERSON (doğum; 10 Eylül 1934, Sayre, Oklahoma, ABD - ölüm; 27 Haziran 1983, Bad Brückenau yakınları, Almanya), Ben Abruzzove Larry Newman ile birlikte Atlas Okyanusunu ilk kez balonla geçen havacı. Oğlu Kristian ile Kuzev Amerika'yı yere inmeksizin balonla ilk kez aşmıştır.

Sekiz yaşındayken Missouri eyaletinin Mexico kentindeki Missouri Askeri Akademisi'ne girdi. Öğrenimini sürdürürken bir yandan da yaz aylarında boru hattı yapımcısı olan babasının yanında çalıştı. Yaşını büyüterek 15 yaşında pilot bróvesi aldı. 1956'da Grand Forks'taki Kuzey Dakota Universitesi'nden endüstri mühendisi olarak mezun oldu.

29 yaşında, New Mexico'nun Albuquerque kentinde kendine ait bir madencilik şirketi kurdu. Bu arada sıcak hava balonlarıyla uçmaya başladı. Sonra bu işi hem insaatçılık yapan, hem de uçak, planör ve helikopter gibi hafif hava taşıtları pilotu olan Albuquerque'li Ben Abruzzo ile sürdürdü. İki arkadaş 1977'de, Charles Lindbergh'in Paris yakınındaki Le Bourget'ye yaptığı uçuşun 50. yıldönümü anısına, Atlas Okyanusunu balonla geçmeye karar verdiler. 1958'de okyanus üzerinde başarısızlıkla biten bir uçuş denemesine girişmiş olan baloncu ve balon yapımcısı Ed Yost onlara uçuş eğitimi verdi ve uçuşlarında kullanmaları için "Double Eagle" adlı bir balon yaptı. Anderson ve Abruzzo 9 Eylül 1977'de Double Eagle ile Massachusetts'e bağlı Marshfield yakınlarından havalandılar. Ama 13 Eylül'de İzlanda kıyılarına inmek zorunda kaldılar. 1978 de ekibe Larry Newman da katıldı. Askılı planör üreten Electra Flyer Corporation'ın başkanı olan Newman, bu alandaki deneyimini “Double Eagle II'nin yapımında kullandı. 11 Ağustos'ta Maine'deki Presque Adasından havalanan balon, 17 Ağustos'ta Fransa'da Miserey yakınlarına indi. Charles McCarry'nin bu uçuşu anlatan Double Eagle: Ben Abruzzo, Maxie Anderson, Larry Newman adlı kitabı 1979'da yayımlandı.

Anderson ve oğlu Kristian, 8 Mayıs 1980'de "Kitty Hawk" adlı balonla California'da Fort Baker'dan havalanarak 12 Mayıs'ta Kanada'nın Québec eyaletinde Ste. Félicité'ye indiler. Böylece Kuzey Amerika'yı bir ucundan öbürüne yere inmeksizin geçen ilk baloncular oldular. Anderson, bir balon yarışı sırasında geçirdiği kazada öldü.

17:02:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top