Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

8 Aralık 2018 Cumartesi

Philip Warren Anderson Kimdir?

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Philip-Warren-AndersonAnderson, Philip W(arren) (doğum; 13 Aralık 1923, Indianapolis, Indiana, ABD), gelişmiş elektronik devrelere katkıları nedeniyle 1977 Nobel Fizik Odülü'nü bölüşen ABD'li fizikçidir. Anderson lokalizasyonu, Antiferromıknatıslık, Simetri kırılması, Yüksek sıcaklık süper iletkenlik teorileri üzerine yazılarıyla bilim felsefesine belirmeleri olmuştur.

Harvard Universitesi'nde öğrenim gören ve 1949'da doktora çalışmasını tamamlayan Anderson, aynı yıl New Jersey'nin Murray Hill kentindeki Bell Telefon Laboratuvarları'nda çalışmaya başladı. 1975'te Bell'in yanı sıra Princeton Universitesi'nde de fizik profesörü olarak görev aldı. Bilgisayarlar için ucuz elektronik anahtarlama ve bellek parçalarının geliştirilmesini olanaklı kılan katı hal fiziği araştırmaları nedeniyle, John H. Van Vleck ve Sir Nevill F. Mott ile birlikte 1977 Nobel Fizik Ödülü'nü aldı.

Absence of Diffusion in Certain Random Lattices (1958 Kimi Rasgele Örgülerde Yayınım Yokluğu) ve Concepts of Solids (1963; Katılarla İlgili Kavramlar) Anderson'ın yayımlanmış çalışmaları arasındadır. Ayrıca Anderson, birinci derece usta lisansına sahip bir go (satrancı andıran bir Japon oyunu) oyuncusudur.

14:27:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top