Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

27 Aralık 2018 Perşembe

Çikolatanın Sırları

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

cikolatanin-sirlariBir itirafta bulunacağım. Şöyle koca bir tablet çikolatayı mideye indirdiğim akşamlar çok oluyor. Hemen ardından başlıyor o vicdan azabı ve “çikolatanın nasıl da tehlikeli bir kalori bombası olduğunu bilmiyor musun sen” hayıflanmaları.

Calor... Latinceden gelen bu kelime ısı anlamına gelmektedir. Daha açık anlatmak gerekirse; 1 tablet çikolatanın vereceği ısıyla, bir kova dolusu suyu kaynatabilirsiniz. Başta inanmamıştım buna ama sonra hesabını yaptım, 100 gram sütlü çikolata da 560 kilo kalori var. Bu enerji 7 litre suyu kaynatmaya yeterliymiş. Ama asıl şaşırtıcı veriler daha sonra geldi. İçindeki yağ ve şeker yüzünden, çikolata yanar. Bir parça çikolatanın enerjisiyle, sahanda bir yumurtayı tamamen pişirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Tabii ki sizin vücudunuzda böyle alev alev bir şeyler yanmıyor, sizde olan madde alışverişi ama sonuç aynı. Karbondioksit ve su meydana geliyor, bunları sonra nefesinizle dışarı atıyorsunuz. Sadece o 1 tablet çikolata, hareket etmeden duran bir vücudun 8 saatlik enerji ihtiyacını karşılayabilir. Hiç kafa yordunuz mu acaba, kaç elma yemeniz gerekirdi tek bir tablet çikolatanın size vereceği enerjiyi alabilmek için. Hemen cevaplayalım; tam 8 tane elma. Biliyorum ama tadı çok güzel ne yapalım.

19:20:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top