Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

15 Aralık 2018 Cumartesi

Kas Tutulması Nedir, Neden ve Nasıl Olur, Nasıl Geçer?

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Kas-TutulmasiKas tutulması nedir, neden ve nasıl olur, nasıl geçer? Onca ter döküyoruz yoruluyoruz, salona gidip ağırlık çalışıyoruz, spor yapıyoruz, tabii bunlar cezasız kalmıyor ve her yanımız tutuluyor. Peki nedir bu kas tutulması dediğimiz şey aslında?

Buna yıllardır açıklama olarak getirilen kaslardaki parçalanmadan kalan süt asidinin aşırı miktarda birikerek, bu ağrıya sebep olduğu... Oysa bu yanlış diyor artık bazı bilimciler ve birkaç yıldır başka bir biçimde açıklıyorlar bu konuyu. Peki gerçekte olan ne?

Bir kasımızı kastığımızda, bu kasımız kısalır. Ancak bu aslında mikroskobik düzeyde milyonlarca kasılmanın bir toplamıdır. Kasılan bu en küçük birimler sarkomerlerdir, kas lifleleri onlardan oluşur. Bu sarkomerler kasıldıklarında, 1 milimetrenin binde birinden daha az kısalırlar ama çok sayıda olduklarından kolumuzu oynatabilir veya ağırlık kaldırabiliriz. Yani kas tutulması, kaslarımızın mikroskobik boyutlarda yaralanması demektir.

Ne yapılabilir peki bu durumda? Spor yapmadan önce iyice gerinip ısınmak mı gerek? Araştırmalara göre bunun pek bir faydası yok. Peki ya acının üstüne gidip antrenmana mı devam etmeliyiz? Tamamen yanlış. Pek çabuk iyileşmeyecek yaralanmalar ortaya çıkabilir. Masajda fayda etmiyor. Öyleyse kas tutulması geçene kadar sabretmekten başka bir çareniz yok ama tutulma geçince daha çok kas lifiniz olacak. Bir başka deyişle “No Pain, No Gain (Acı yoksa kazanç da yok)”, canınız yanacak ki gelişesiniz.

18:33:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top