Blogger tarafından desteklenmektedir.

Random post



Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Honore de Balzac)

Another Test Footer

7 Ağustos 2014 Perşembe

Sosyete Adaları Neresidir, Nerededir?

Yazan: Veysel Bingöl  |  Yorum yok

Sosyete Adaları ResimleriSosyete Adaları veya diğer adıyla Cemiyet Adaları neresidir, nerededir? İdda edildiği gibi sosyetik midir? Gelin birlikte bakalım.

Büyük Okyanus'un orta kesiminde Fransız Polinezyası'nın başlıca takımadası. İki ada öbeğinden (Rüzgar adaları ve Rüzgaraltı adaları) oluşan Cemiyet adalarının (Fr. Societe adaları) toplam yüzölçümü yaklaşık 1.690 km², nüfusu yaklaşık 250.000' dir. Başlıca adaları Rüzgar adaları öbeğindeki Tahiti ve Moorea ile Rüzgaraltı adalarındaki Bora-Bora ve Raiatea'dır. Merkezleri Papeete, Tahiti'dedir.

Yanardağ kökenli olan adalarda yükselti Tahiti'deki Drohena Dağı'nda 2.237 metreyi bulur. Başlıca tarım ürünleri hindistancevizi, meyve, şekerkamışı ve vanilya, başlıca gelir kaynağı ise özellikle Tahiti'de gelişen turizmdir.

Sosyete Adaları ResimleriSosyete Adaları Resimleri1607'ye doğru Portekizliler tarafından bulunduğu sanılan Cemiyet adalarının adını 1769'da İngiliz denizcisi ve kâşifi James Cook koymuş, 1843'e kadar Fransa'nın bir himaye bölgesi olan takımada, 1800'de bir sömürgeye, 1958'de de Fransa'nın denizaşırı topraklarından birine dönüştürülmüştür.

15:16:00 Paylaş:
bilgi Veysel B.

'Bilgi paylaştıkça çoğalır.' Takip ettiğiniz yayınları sosyal medyada paylaşıp daha çok kişiye duyurabilirsiniz. - Takip Edin

0 yorum:

Haberiniz olsun
Adresinizi girin, en güncel bilgiler e-postanıza gelsin...

Deliver via FeedBurner

Wikipedia HIZLI ERİŞİM

Arama sonuçları

TELİF HAKKI

Telif hakkı ihlali bulunduğunu düşündüğünüz içerikleri, iletişim bölümünden tarafımıza bildirebilirsiniz. İhlal tespit edilen yayınlar hakkında gereğini yapacağımızı taahhüt ederiz.

ENGİNBİLGİ

Yayınlardaki italik ve altı çizili yazılar şahsıma ait olmakla beraber, geri kalan bilgiler literatürde doğru olarak kabul edilen genel ansiklopedik bilgilerdir, yani ödevleriniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
© 2014 Zengin Bilgi Kaynağı. Sponsor Blogger
back to top